Cea mai bună lucrare non-UE prezentată la EHMA

Viziunile strategice de azi determină ziua de mâine a managementului sănătății, de aceea comunicarea cu cei ce știu a modela viitorul european a domeniului este primordială.
Reprezentanți ai Scoala de Management in Sanatate Publica, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, a participat, între 5-7 iunie, la EHMA 2024 – Conferința Europeană de Management în Sănătate, cu genericul Shaping and managing innovative health ecosystems (Conturarea și gestionarea ecosistemelor inovatoare sănătate). Pe lângă schimbul de experiență cu cei peste 400 de participanți din cca 40 de țări, ȘMSP a prezentat o comunicare privind prezența online a medicilor și instituțiilor din asistența medicală primară, precum și rezultatele a trei studii privind integritatea instituțională din spitale, dezvoltarea de competențe pentru managerii de spital și determinanți ai implementării evaluării tehnologiilor medicale în Republica Moldova.
Reamintim că ȘMSP a devenit membru EHMA în acest an, iar prezența la această conferință a reprezentat o oportunitate de relaționare și dezvoltare.
 
 
Prima noastră participare la EHMA2024 a fost cât se poate de productivă! 🏆Premiul pentru cea mai bună lucrare non-EU a fost decernat Dr. Alina Timotin pentru lucrarea Online presence of family doctors and institutions in primary healthcare.
 
👏 Felicitări și co-autorilor: Adela Ciobanu, Vadim Rața, Eugeniu Arama, Dr. Adriana Paladi, Prof. Oleg Lozan.