Școala de Management în Sănătate Publică a devenit membru al Alianței Academice Eurasiatice pentru Sănătatea Globală

Școala de Management în Sănătate Publică a devenit membru al Alianței Academice Eurasiatice pentru Sănătatea Globală, care servește drept platformă de colaborare pentru educația și cercetarea în domeniul sănătății globale în rândul instituțiilor academice din regiunea Eurasiatică.
 
Sănătatea globală urmărește îmbunătățirea sănătății prin prevenirea, detectarea și răspunsul la evenimentele de sănătate publică din întreaga lume. Amenințările globale pentru sănătate – cum ar fi bolile emergente, focarele de boli și dezastrele de mediu – pot afecta sănătatea și bunăstarea oamenilor de pe întreg globul și sunt tot mai actuale în ultima perioadă.
ȘMSP a devenit membru al Alianței Academice Eurasiatice pentru Sănătatea Globalăla finele lunii septembrie, alături de alte instituții din domeniul sănătății din Germania, Kazahstan, Georgia, Ucraina și Norvegia. În contextul Alianței, înființată în 2021 prin sprijinul financiar oferit de programul Erasmus+ al Comisiei Europene – Eurasia este definită ca un grup de țări situate în regiunea Mării Baltice, Estul Mediteranei, Marea Neagră, Marea Caspică și regiunile Asiei Centrale.