Curs de instruire privind bunele practici de cercetare în sănătate publică – ținut de experți internaționali la ȘMSP

Renumiți experți internaționali au ținut un curs de instruire privind bunele practici de cercetare în sănătate publică, la Școala de Management în Sănătate Publică.
 
Instruirea practică a durat patru zile, între 1 și 4 noiembrie curent, și a întrunit reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ANSP, Spitalului Clinic Republican, USMF „Nicolae Testemițanu”, doctoranzi, masteranzi, cercetători, dar și o echipă din Ucraina, condusă de Tetiana Yurochko, directorul Școlii de Sănătate Publică de la National University of Kyiv-Mohyla Academy.
 
Cursul GOOD HEALTH RESEARCH PRACTICE (GHRP) a fost ținut de Dr. Olaf Horstick, directorul unității de instruire a Institutului de Sănătate Publică de la Universitatea Heidelberg, Prof. Bakhyt Sarymsakova, directorul Centrului regional de instruire în cercetări în sănătate din Astana, Kazakhstan și Jamila Nabieva, cercetător la Institutul de Sănătate Globală din Heidelberg.
 
Totodată, cu ocazia vizitei colegilor din Ucraina a fost semnat un acord de colaborare între Școala de Management în Sănătate Publică și Școala de Sănătate Publică din Kiev, în vederea extinderii domeniilor de conlucrare.