Declarația ASPHER privind războiul împotriva Ucrainei

Școla de Management în Sănătate Publică susține plenar Declarația ASPHER privind războiul împotriva Ucrainei 🇺🇦, care vine să evidențieze rolul școlilor de sănătate publică din Europa în timp de război și să le mobilizeze la acțiune.

‼️Școla de Management în Sănătate Publică susține plenar Declarația ASPHER privind războiul împotriva Ucrainei 🇺🇦, care vine să evidențieze rolul școlilor de sănătate publică din Europa în timp de război și să le mobilizeze la acțiune. 

 

📄 Școlile de sănătate publică (SPH) sunt entități care formează capacități umane cu abilități și competențe critice în timpul conflictului. În regiunea Europeană ele sunt un partener major pentru organizațiile naționale și internaționale de sănătate. ASPHER, ca o rețea care reprezintă școlile de sănătate publică și instituții de formare în domeniul sănătății publice din Europa de peste 50 de ani, își asumă poziția ca o sursă credibilă de expertiză, solidaritate, sprijin și alianță pentru SPH și forța de muncă din domeniul sănătății publice din toate țările afectate.

 

Pentru a coordona în mod eficient aceste acțiuni, ASPHER a decis să creeze un grup operativ care monitorizează impactul asupra sănătății publice în Ucraina, cu scopul de a oferi o bază solidă pentru prevenirea, pregătirea și răspunsul la conflictele armate.

 

👉 Ca membru al Asociației Școlilor de Sănătate Publică din Europa (ASPHER) de 15 ani, Școala de Management în Sănătate Publică va susține cu toate capacitățile sale oferirea suportului colegilor din Ucraina.

 

➡️Declarația integrală poate fi accesată aici: https://www.aspher.org/news,64.html