Prima ședință a Platformei Naționale de Comunicare în Sănătate

În data de 19 mai 2022 a fost lansată Platforma Națională de Comunicare în Sănătate (PNCS). 

Este semnificativ că acest eveniment s-a desfășurat în contextul Săptămânii Europene a Sănătății Publice și la distanță de doar 2 săptămâni de la inițiativa Comisiei parlamentare Protecție socială, sănătate și familie în acest sens.

 

La sedința de lansare au fost invitați reprezentanții: Comisiei parlamentare, Cabinetului prim-ministrului, Ministerului Sănătății, Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Sindicatului Sănătatea, Organizației Mondiale a Sănătății, Biroului de Cooperare al Elveției, Centrului pentru Politici și Analize în Sănătate și Uniunii Instituțiilor Medico-Sanitare Private.   

 

Toți cei prezenți au salutat plenar idea, au aprobat formatul și principiile PNCS, precum și necesitatea absolută a acestei abordări moderne și echitabile de comunicare în sănătate, care să ofere vizibilitate fiecărui actor. 

 

Urmare a discuțiilor s-a stabilit că platforma va cuprinde membri permanenți, care se vor întruni lunar pentru a dezbate cele mai stringente probleme din domeniul sănătății. Totodată, vor fi organizate ședințe cu membrii provizorii, din domenii/instituții concrete, în funcție de problema abordată. 

 

Activitățile din cadrul grupurilor vor fi coordonate de Școala de Management în Sănătate Publică, care va asigura dialogul transparent, profesionist, apolitic și echidistant cu toți cei interesați. Rezultatele acestor discuții urmează să ofere suport decizional pentru managerii de toate nivelurile și autoritățile din domeniul sănătății. 

 

Prin consens, a fost convenit ca subiect de discuție pentru următoarea ședință   complexul de probleme asociat prestării serviciilor medicale de înaltă performanță.